Što je D’Alembert strategija za klađenje?

Ako se date u potragu za jednostavnim sustavima klađenja, D’Alembert strategija klađenja uvijek će se pojaviti u vašem istraživanju. Glavni razlog je taj što je D’Alembert jedna od najjednostavnijih strategija klađenja u cjelokupnoj industriji klađenja. Nalazi se na vrhu popisa, vjerojatno na drugom mjestu nakon druge poznate strategije koja se zove Martingale strategija, a o kojoj smo već pisali. Strategija se zasniva na povećanje uloga, što je oblik negativne progresije. Dakle, u slučaju promašaja dolazi do povećanja uloga, dok se nakon pogotka on smanjuje.

D’Alembert strategija klađenja je strategija u kojoj se povećanje uloga odvija sporije u usporedbi s drugim strategijama. Spor proces povećanja uloga smanjuje vjerojatnost da će ulog “bezobrazno” narasti. Ovo čini strategiju vrlo povoljnom do neke razine, ali će oporavak uloga biti mnogo sporiji.

Povijest D’Alembert strategije klađenja

D’Alembert strategija klađenja je metoda koja datira iz kasnog 18. stoljeća kada je kockanje postajalo sve prisutnije. Ime dolazi od izumitelja, koji je u to vrijeme bio francuski matematičar. Metoda se uglavnom koristila za kockanje. Uključivala je povećanje uloga igrača nakon gubitka te se koristila kako bi se nastojao dobiti novac u budućnosti. Gubitak oklade je tumačen kao znak da će buduće oklade biti isplative jer će dobiti više.

Metoda je postala široko korištena čak i na tržištima klađenja 21. stoljeća. Sada se koristi u mnogo više igara i još uvijek je popularan kod mnogih igrača koji više vole koristiti jednostavne strategije klađenja.

Kako funkcionira D’Alembert strategija

Važno je razumjeti kako D’Alembert strategija funkcionira kako biste je mogli najbolje iskoristiti na početku. Kao i svaka druga strategija klađenja, D’Alembert strategija vam također daje mogućnost ostvarivanja dobitaka. Strategija vam pruža priliku da zaradite čak i ako usput morate izgubiti neke oklade.

Kroz ovu tehniku, sustav se može činiti manjkav jer može biti prilično skup jer su mogućnosti sekvenci beskrajne. Izgubljene oklade mogu završiti u nekoliko nizova, a profitabilnost je uglavnom kratkoročna.

Kako koristiti D’Alembert strategiju

Da biste koristili D’Alembert strategiju, morat ćete koristiti pravila i razumjeti svako od njih. Postoje četiri pravila D’Alembert strategije klađenja. Oni su:

  • PRAVILO 1 – Odlučite se za vrijednost svoje osnovne jedinice
  • Prvo pravilo jest odabir vaše osnovne jedinice. Ovo je izbor za vaš osnovni ulog. To može biti bilo koji postotak koji želite, ali preporučljivo je da bude 5% ili manje od ukupnog iznosa koji imate u svojoj “banci” za klađenje. Početak s nekih 2% je odlična opcija za vas.
  • PRAVILO 2 – Počnite s ulogom od jedne jedinice
  • Drugo pravilo je da, kada odlučite odigrati prvi listić, uplatite jednu osnovnu jedinicu. Ova jedinica za ulog bit će na prvom ulogu u ciklusima u D’Alemberto strategiji.
  • PRAVILO 3 – Povećajte uloge nakon gubitka
  • Treće pravilo je primjenjivo nakon gubitka na ulogu koji ste stavili. Nakon svake izgubljene oklade morat ćete povećati ulog za jednu jedinicu uloga. Postupno povećavajte ulog od prethodno postavljenog.
  • PRAVILO 4 – Smanjite uloge nakon dobitka
  • U pravilu 4, morat ćete smanjiti ulog za jednu osnovnu jedinicu za svaku dobitnu okladu.

Primjer u kojem za osnovnu jedinicu uloga uzimamo 10 eura: Ako promašite okladu, strategija od vas potražuje da povećate ulog na svoju sljedeću okladu za jednu jedinicu. To znači da ćete dodati još jednu jedinicu od recimo 10 eura, pa će sljedeća oklada biti u iznosu od 20 eura. Ako i ta oklada završi gubitkom, tada će se treća oklada povećati za 10 eura i iznositi 30 eura. Ulozi postupno rastu ovisno o ishodu.

Druge upotrebe D’Alembert strategije

D’Alembert strategija ima različite namjene u sportskom klađenju, u raznim ostalim sektorima. Može se ekspanzivno koristiti sam po sebi. Možete ga koristiti kao agresivnu sistemsku igru temeljenu na sekvencama mijenjajući promjene oklada kako želite. Obrnuti D’Alembertov sustav također je još jedna upotreba koju možete primijeniti na nekoliko igranja.

D’Alembert strategija za rulet

Igranje ruleta primjenjuje D’Alembert strategiju u gotovo svim njegovim funkcionalnostima. Igre ruleta vrlo su popularne kod D’Alembert strategije. Njegova popularnost je usko povezana s prednostima koje nudi u igrama ruleta. Pobjeda u ruletu kroz ovu igru nikada nije bila lakša. Sve dok uzimate u obzir sve procese uključene u korištenje D’Alembert sustava, uvijek možete biti sigurni da ćete dugoročno kroz rezultate profitirati.

D’Alembert strategija za Blackjack

D’Alembert strategija je također primjenjiva i na blackjack. Sustav ne čini igru nužno drugačijom, ali poboljšava ukupni “gameplay“. Kada se koristi u blackjacku, postoji mala promjena u strategiji. Postupno ćete povećavati iznos svoje oklade ako izgubite, ali do pogotka možete doći kroz dodatnu uplatu na ostale oklade. Što više drugih oklada dodate, veće su vam šanse za pobjedu. Stoga morate neprestano pratiti proces.

Varijante D’Alembert strategije

Varijacije na temu su uobičajene u strategijama klađenja, a D’Alembert strategija se u tome ne razlikuje od ostalih. D’Alembert strategija je raznolika i ima svoje varijante. Glavne varijante su obrnuta D’Alembert strategija i višestruka D’Alembert progresija. One su bazirane na osnovnoj strukturi D’Alembert strategije.

Višestruka D’Alembert progresija

Višestruka D’Alembert progresija je sistemska varijabla koju možete pronaći u već spomenutoj popularnoj igri – rulet. Progresije mogu biti pozitivne ili negativne, a obje imaju različite ukupne ishode. Ovisno o igrama i ulozima, višestruka progresija može biti prednost ili nedostatak.

Obrnuti D’Alembert

Baš kao i druge jednostavne strategije klađenja, D’Alembert strategija ima i drugu stranu. Obrnuta D’Alembert strategija je poput druge metode unutar iste D’Alembert strategije budući da koristi iste principe i strategije, ali s malim razlikama. S ovom strategijom, od vas se traži da sve odluke napravite obrnutim redom. Uzmite D’Alembertov sustav i počnite s druge strane obrćući cijeli proces.

Similar Posts