tabla arbitražno klađenje

Što je arbitražno klađenje?

Arbitražno klađenje vam omogućava da se pokriju svi mogući ishodi jednog sportskog događaja. Naravno, ne stavljaju se jednaki ulozi na sve, već se, korištenjem matematičkih izračuna, postavljamo u situaciju da ne možemo završiti u minusu kako god da se susret završi.

Na samom početku moramo napomenuti da i ovdje treba biti oprezan jer su ovakve oklade jako rijetke zbog činjenice da ih je vrlo teško pronaći te dobit koju ostvarite može biti samo 1% ili malo veća od ukupnog uloga. Unatoč tome, ovaj arbitražni sistem klađenja je prilično zanimljiv pa dopustite da vam ju u kratkim crtama predstavimo pa pročitajte ostatak ovog članka i saznajte sve što je potrebno znati prije nego započnete koristiti ovu strategiju.

Što je arbitražno klađenje?

RebelBetting - the worlds most popular sports arbitrage software

Arbitražno klađenje je jedna od najmanje rizičnih strategija klađenja koja se temelji na pogrešno izračunatim izgledima. Ukratko, ova se strategija temelji isključivo na matematici i može se isplatiti pronalaženjem precijenjenih ishoda sportskih događaja.

Sastoji se od odigravanja barem dvije, a ponekad i više, oklada na isti događaj, na način da se pokriju sve moguće opcije. Ako se oklade postave na ispravan način, one će napraviti sigurnu okladu koja kladitelju donosi profit bez obzira na to kako se on završi.

Dakle, radi se o “lovu na nepravilnosti” koeficijenata u dvije ili više različitih kladionica. Za ovaj tip klađenja je nužno imati otvorene račune u što većem broju online kladionica. Ako ste se ikada bavili sportskim klađenjem preko interneta, onda ste svakako svjesni da kladionice nude različite koeficijente na iste sportske događaje.

Primjer oklade prema strategiji arbitražnog klađenja

što je arbitražno klađenje

Najlakše je primjer dati na okladi na tenis. Recimo da se u finalu ATP turnira u Umagu sastaju Marin Čilić i Borna Ćorić i jedna kladionica postavi koeficijente na način da je Čilić favorit s koeficijentom na pobjedu od 1.85, a Ćorić autsajder s koeficijentom na pobjedu od 2.05, dok je druga kladionica za favorita postavila Ćorića s koeficijentom na pobjedu od 1.80, dok je Čilić autsajder s koeficijentom od 2.10 na pobjedu. Kao što možete vidjeti prva kladionica smatra da je favorit na ovom meču Čilić, dok druga kladionica smatra da je favorit Ćorić. Iako razlika u ovim koeficijentima nije velika, ona je dovoljna da se napravi sigurna oklada.

U takvoj situaciji je arbitažno klađenje je najlakše jer sve što kladitelj treba učiniti je to da u prvoj kladionici odigra okladu na pobjedu Ćorića, a u drugoj da odigra okladu na Čilića. Bez obzira na to kako će meč završiti, jedna od dvije oklade će biti dobitna, i kladitelj dolazi do sigurne zarade.

Ako pretpostavimo da će kladitelj na obje oklade staviti po 100 eura, u slučaju Ćorićeve pobjede će dobiti 205 eura, a u slučaju Čilićeve pobjede 210 eura. Evidentno je da profit nije velik, no on je siguran i zagarantiran i baš zbog toga ga ljubitelji sportskog klađenja vole. Iz navedenog primjera je vidljivo da smo uz vrlo malo muke ostvarili zaradu. Ni najmanje nas ne zanima koji tenisač je bolji, tko je u kakvoj formi, na kojoj se podlozi igra i slično jer je to sasvim nebitno u situaciji poput ove.

Bio je ovo prilično jednostavan primjer pošto postoje samo dva moguća ishoda te su oba koeficijenta bila preko 2.00 pa bi svatko s osnovnim poznavanjem matematike i koeficijenata trebao biti u mogućnosti shvatiti da je to savršena prilika za ovu vrstu oklade.

Prednosti arbitražnog klađenja

Kao i sve, i arbitražno klađenje ima svoje prednosti i mane. Za početak ćemo se dotaknuti prednosti.

  • Svaki put ćete imati zajamčenu dobit jer pokrivate svaki ishod sportskog događaja
  • Rizik od gubitka ili ne zarađivanja novca, dugoročno gledano, jednak je nuli
  • Ne trebate prethodno iskustvo sa sportskim klađenjem ili sportom
  • Što ste više spremni “pretraživati”, više možete zaraditi
  • Možete lako zaraditi 2000-4000 eura mjesečno ako imate pristup dovoljnom broju kladionica

Mane arbitražnog klađenja

  • Arbitražne oklade nije jednostavno pronaći
  • Kladionice mogu promijeniti kvote u trenutku uplaćivanja što automatski narušavaju logiku oklade
  • Morate izbjegavati manje događaje jer kladionice mogu odmah ograničiti vaš račun za klađenje
  • Ne možete stavljati velike oklade od samog početka jer će vaš račun biti označen
  • Prije ili kasnije, svaki će kladioničar ograničiti vaš kladioničarski račun, ali ste barem dobro zaradili

Zaključak

U konačnici, arbitražno klađenje je strategija klađenja koja je najbliža savršenstvu jer donosi zagarantiranu profit i provjerena je. Ipak, i ona dolazi s nekoliko gore navedenih mana pa treba biti strpljiv i marljiv kako bi se izvukla maksimalna zarada. Ako ste početnik u klađenju, svakako bi onda trebali pročitati i naš tekst s 5 najboljih savjeta za uspješno klađenje.

Similar Posts