Betbuilder

Što je Betbuilder i kako ga koristiti?

Želite odigrati više različitih opcija na jednoj utakmici? Betbuilder je onda prava stvar za vas. Naime, riječ je o alatu za izgradnju sportskih oklada koji vam omogućava stvaranje vlastitih oklada za jedan odabrani sportski događaj. Nakon što uvrstite nekoliko različitih tipova oklada iz iste utakmice, kladionica će vam izračunati ukupni tečaj kreirane oklade na listiću.

Kako koristiti Betbuilder u online klađenju?

Kladionice već godinama nude alate za sastavljanje oklada, ali njihova popularnost i dalje raste među kladioničarima. Ipak, nije svatko upoznat s njihovim načinom rada i važno je da kupci znaju kako možete izvući najbolje iz njih kada kombinirate odabire s istog događaja.

Prva stavka bitna za korištenje Betbuilder opcije u online klađenju jest ta da najporije otvorite račun u kladionici koja nudi tu vrstu klađenja. Registracija je gotovo svugdje veoma jednostavna i sve što trebate imati uza se je osobna iskaznica pomoću koje popunjavate podatke potrebne za registraciju.

Nakon toga izaberete kladioničarski par, odnosno utakmicu na koju se želite kladiti, a one utakmice za koje postoji opcija Betbuildera će biti označena posebnom ikonom. Kada kliknete na opciju “složi svoju okladu”, otvori vam se poseban prozor sa svim silnim različitim mogućnostima za tu utakmicu koje možete kombinirati na jednom listiću.

Betbuilder
Foto: Screenshot / PSK

Primjer oklade uz pomoć Betbuildera:

Glavni čimbenik koji treba uzeti u obzir kod korištenja Betbuildera jest to kako jedan odabir utječe na druge. Nećete se moći kladiti na krajnje kontradiktorne ishode, ali ne bi imalo smisla kladiti se na to da će ekipa pobijediti bez primljenog gola, a da će recimo protivnik uputiti pet ili više udaraca u okvir gola.

Umjesto toga, ono na što biste se trebali usredotočiti su odabiri koji nisu kontradiktorni i potpuno nepovezani. Većina igrača ovu vrstu oklade koristi kako bi iskombiniralo tipove koji prirodno idu jedan uz drugoga pa tako u slučaju da očekujemo da će favorit imati značajan posjed lopte u nogama i tako učestalo dolaziti u protivnički kazneni prostor, imalo bi smisla odigrati opciju da će ta ekipa pobijediti, da će postići više od 2.5 gola i da će imati više od 4.5 kornera, a nije neuobičajeno ni pokušati pogoditi i strijelca.

Uzmimo za primjer nogometnu utakmicu između Obale Bjelokosti i Ekvatorijalne Gvineje i pogledajmo koje sve opcije za klađenje postoje na Betbuilderu za taj dvoboj:

 • Tko će pobijediti?
 • Koliko će biti golova?
 • Koji će dvoznak biti dobitan?
 • Koliko će biti kornera?
 • Koliko će biti žutih kartona?
 • Tko će voditi na poluvremenu / kraju?
 • Koji će biti rezultat?
 • Što će se još dogoditi (vratnica / prečka)?
 • Koliko će biti golova momčadi?
 • Hoće li obje momčadi postići gol?
 • Što će se još dogoditi momčadi (vratnica / prečka / prvi gol / posljednji gol)
 • Kojim načinom će momčad pobijediti?
 • Koliko će igrač postići golova?
 • Kad će igrač postići gol?

U slučaju da se odlučite iskombinirati sljedeće tri oklade: pobjedu Obale Bjelokosti, oba daju gol i više od 3.5 gola, za to ćete dobiti kvotu od 7.16.

Deficiti Betbuildera

Ono što se također mora istaknuti jest to da bookmakeri (postavljači kvota) kod klađenja uz Betbuilder postave zaštitu u smislu toga da kladiteljima za kombiniranu okladu daje mnogo manji koeficijent nego što bi bio da ste svaku od zasebnih oklada pomnožili jednu s drugom. Naravno da su se kladionice pobrinule da, iako na neki način izlaze u susret igračima, ipak budu u boljoj poziciji.

Jedan od nedostataka je i taj što nikada niste u mogućnosti vidjeti kvote na suprotnu okladu od one koju ste odabrali (npr. oklada da neka momčad neće imati podređeni broj udaraca ka golu suparnika).

Ipak, ako dobro poznajete određenu ligu, a samim time i klubove koji se natječu u njoj, možete stvoriti prednost i naplatiti svoje znanje.

Similar Posts