loptice na novcu

Sportsko klađenje za početnike – 3 ključne stavke

Mnogi ljubitelji i poznavatelji sporta misle da će automatski postići uspjeh sa sportskim klađenjem, no primjenjivanje sportskog znanja na kladionici nije tako lako kao što izgleda pa vam mi donosimo priručnik za sportsko klađenje za početnike.

Ako ste jedan od onih obožavatelja koji jedva čekaju staviti svoj novac na sve što govore, možda biste prvo trebali pročitati ovaj članak. Slijede tri ključne stavke koje bi trebali znati ako ste tek na početku svog kladiteljskog puta. Dobrodošli u sportsko klađenje za početnike.

Shvatite koeficijente

Prvi korak za početnike u sportskom klađenju je razumijevanje koeficijenata. Uzmimo za primjer da ste dobar poznavatelj engleskog nogometa i dobro ste informirani o tome što se događa u bilo kojem trenutku u Premier ligi. Prirodno je očekivati da ste tako razvili dobar predosjećaj tko će pobijediti u određenoj utakmici. Međutim, klađenje na te utakmice zahtijeva drukčiju vrstu znanja koje vas tjera da dobro razmislite o izgledima i vjerojatnostima.

Naravno da se čini očiglednim da bi Manchester City trebao uvjerljivo dobiti Everton na domaćem Etihadu, ali koliko je to zaista pametna oklada ako morate riskirati 100 eura da biste zaradili desetak?

Tu na scenu stupa dodatna ponuda pa tako možete isprobati eventualnu pobjedu Manchester Cityja u hendikepu (minimalno dva razlike) ili možda okladu na veći zbroj golova. Bitno je čitati koeficijente i tumačiti ih na taj način. Što ima “value”, a što ne. Stoga je potrebno naučiti značenje znakova poput 1.30, h1 -1,5, azijski hendikep 1,25, oba daju gol 3+ i slično.

Na kraju dana, morate znati na što se kladite.

Držite se onoga što znate

Sljedeće što je potrebno učiniti je držati se onoga što znate. S obzirom da ćete, kada se prijavite na račun sportske kladionice, pronaći sav niz sportova i liga na koje se možete kladiti. Mnogi kladitelji znaju izgubiti konce igre i onda igraju na bilo što što je u ponudi pa se na listićima nalaze oklade na badminton, e-sportove, stolni tenis koji igraju amateri po Rusiji i slično.

Idealno bi bilo početi s okladama na one sportove s čijim ste tematikama upoznati. Ako ste cijeli život obožavatelj UFC-a i poznajete borce, stilove borbi te znate gdje istražiti informacije u borbama, itekako ima smisla kladiti se na UFC za početak.

Ono što nikako ne želite jest bacati novac okolo kladeći se na sportove i lige o kojima pojma nemate. Nije rijedak slučaj da kladitelji određenim danima kada je ponuda nešto slabija, igraju bilo što. Taj “brzi novac” je u većini slučajeva samo brzo izgubljen novac. Takve stvari morate izbjegavati kako bi dugoročno ostvarivali profit u sportskom klađenju.

Nakon što malo zaradite na sportovima s kojima ste upoznati i imate dobar osjećaj za funkcioniranje sportskog klađenja, onda je vrijeme da proširite vidike na druge sportove i ponovite strategije koje vam najbolje odgovaraju.

Upravljajte svojim novcem

Čvrsto upravljanje bankom jedan je od najvećih čimbenika koji odvaja dobitnike od onih koji gube. Kada se upustite u sportsko klađenje, morate postaviti osnovnu strategiju upravljanja novcem kako biste pametno upravljali svojom bankom, odnosno novcem predviđenim za klađenje.

Kao negativan primjer dat ćemo vam sljedeći slučaj. Zamislite da počnete s bankom od 1000 eura i izgubite 200 na ranoj subotnjoj utakmici engleske Premier lige od 13:30, zatim udvostručite ulog na 400 eura na nekoj od poslijepodnevnih utakmica u njemačkoj Bundesligi, a nakon toga položite “random” oklade uživo u rasponu od 50, 100 i 200 eura. Posvuda ste i to je divljaštvo. Bez ikakve strategije ili obrasca klađenja, vjerojatno ćete dugoročno biti u minusu.

sportsko klađenje za početnike
Foto: Roman Samborskyi / Shutterstock.com

Što rade uspješni kladitelji? Ponovno ćemo za primjer uzeti da krećete s 1000 eura u banci. Potrebno je imati tri razine oklada na temelju jedinica klađenja: 100 eura za oklade vjerojatnosti 1/10, 200 eura za oklade vjerojatnosti 2/10 i 300 eura za oklade vjerojatnosti 3/10. Naravno ove brojke su samo primjer, vi se možete prilagoditi svojim financijskim uvjetima i na oklade vjerojatnosti 1/10 stavljati 20 eura, na one 2/10 40 eura i tako dalje. Bitno je samo da postoji plan i struktura za klađenje na temelju tih vrijednosti koju svaka oklada predstavlja. Dugoročno će taj pristup donijeti mnogo bolje rezultate.

Ipak, najbolji vodiči za klađenje predlažu da na listiće stavljate između 1% i 5% vaše banke odvojene samo za sportsko klađenje. Ako ste počeli s 1000 eura, to znači da se kladite između 10 i 50 eura po okladi.

Obrazloženje za to je prilično jednostavno. Morate biti u stanju izdržati nizove gubitaka i dugoročno “preživjeti”. Na primjer, ako je vaša banka 1000 eura, a kladite se s 200 eura po utakmici, bit ćete gotovi ako izgubite 5 oklada zaredom. Iako djeluje teško, vjerujte, itekako je realno moguće.

Razvijte jednostavnu strategiju upravljanja svojim novcem i držite se te strukture.

Sportsko klađenje za početnike uvjetuje otvaranje računa

Sada kada ste pročitali ovaj članak vezan za sportsko klađenje za početnike, spremni ste za sportsko klađenje. Sljedeći korak je otvaranje računa sportske kladionice, što je besplatno i onda krećete u ispunjavanje gore navedenih stavki.

Similar Posts