lopta statistika, paroli strategija

Što je Paroli strategija za klađenje?

Paroli strategija za klađenje je model klađenja temeljen na pozitivnoj progresiji. Ljubitelji klađenja ga uglavnom koriste jer se kreće s malim ulozima i postupno poboljšava vjerojatnost dobitka. Također, rizik od gubitka je znatno nizak. Ako kladitelj pogodi okladu, treba udvostručiti svoj ulog.

Paroli strategija je lako razumljiva. Iako kladitelju ne jamči prolazak oklade, kao i bilo koja druga strategija, povećava šanse za dobitak osobito ako povećate uloge. Mnogi igrači koriste Paroli strategiju za predviđanje ishoda oklade. Nakon svake uspješne oklade, kladitelj mora povećati ulog za još bolju isplatu kod sljedeće uplate. Što se kockanja tiče, uobičajene igre u kojima se koristi Paroli strategija, ističu se blackjack (“ajnc”) i rulet. Također se primjenjuje u sportskom klađenju na oklade gdje je vjerojatnost otprilike 50/50.

Kako je nastala Paroli strategija?

Model pozitivne progresije koji koristi Parolijev sustav svoje podrijetlo ima u francuskom matematičaru – Blaiseu Pascalu. On se također krije iza imena izumitelja ruleta, metode koja se koristi za rješavanje pobjednika na stolu za rulet. Ime Paroli dolazi od latinske riječi “par”, što znači “onaj koji je jednak”. Tragovi Parolijevog nacrta također se pojavljuju u radu Victora Bethela, dok drugi vjeruju da je pristup još i stariji od toga. Matematičari vjeruju da je kod postojao više od 4 stoljeća, dok ga je Blaise samo poboljšao.

Koja su pravila korištenja Paroli strategije?

  • PRAVILO 1 – Odlučite svoj osnovni ulog/jedinicu uloga
  • Odlučite se o iznosu s kojim želite započeti ciklus, s obzirom na ukupni iznos odvojen za klađenje.
  • PRAVILO 2 – Udvostručenje nakon pobjede
  • Nakon svakog dobitka u ciklusu udvostručite iznos početne oklade.
  • PRAVILO 3 – Nakon tri uzastopno dobivene oklade, prestanite povisivati svoj ulog
  • Nakon što osvojite 3 uzastopne oklade, vratite se na osnovni ulog. Vjerojatnost nalaže da je kasnije dobiti okladu teže.
  • PRAVILO 4 – Kladite se u visini svog osnovnog uloga nakon gubitka oklade

Primjer oklade:

Uzmimo za primjer teniski meč između dva otprilike podjednaka tenisača, Stefanosa Tsitsipasa i Alexandera Zvereva. U slučaju da želite uplatiti okladu u visini uloga od 2 eura da će Tsitsipas osvojiti prvi set i oklada bude dobitna, na sljedeću okladu uplaćujete 4 eura. U slučaju da Zverev osvoji prvi set i vaša oklada bude gubitna, na sljedeću okladu ponovno uplaćujete 2 eura i pokrećete novi ciklus.

U slučaju da Tsitsipas dobije prvi set, a vi uplatite 4 eura da će dobiti i drugi set te i to prođe, sljedeća oklada bi trebala biti u visini uloga od 8 eura.

paroli strategija

Postoje različiti oblici Paroli strategija

Što dublje znanstvenici ulaze u ovaj sustav te ga više izučavaju, pojavljuje se više varijanti koje daju drukčiji pristup istom modelu. U ovom trenutku postoje dvije različite Paroli strategije klađenja – prošireni i obrnuti, a u čemu je razlika pročitajte u sljedećim redovima.

Prošireni Paroli

Prošireni Paroli još više naglašava dobitke strategije jer tako nadmašuje nastale gubitke. Međutim, to isključivo ovisi o ukupnom iznosu koji želite uložiti. Poslije svakog dobitka, potrebno je udvostručiti ulog, dok svaki gubitak zadržava vrijednost uloga. Nakon 3 uzastopna dobitka, kladitelj se treba prestati kladiti jer se smanjuje vjerojatnost dobitka.

Obrnuti Paroli

Obrnuti Paroli ima strukturu sličnu Martingale strategiji klađenja o kojoj smo već ranije pisali. Više se bavi gubitcima nego dobitcima što znači da ako izgubite okladu, udvostručite svoj ulog kako biste pokrili gubitak od prve oklade. Dobitak znači dobit i nema potrebe povećavati veličinu uloga.

Zaključak

Paroli strategija klađenja je najlakši način igranja za koji je potrebno samo napraviti obrazac igranja te odrediti iznos uloga. Dobitak oklade rezultira udvostručavanjem uloga, dok gubitak označava zadržavanje istog iznosa uloga. Privlači kladitelje koji žele isprobati različite sustave i strategije klađenja. Kako biste poboljšali ishod vaših oklada, posebno onih vezanih za sportsko klađenje, potrebno je najprije razumjeti igru prije stavljanja uloga.

Međutim, klađenje je igra vjerojatnosti i sustav ne jamči točan ishod tako da strategija samo povećava šanse za dobitak. Što se klađenja u kasinu tiče, tzv. “kuća” uvijek ima prednost. Kladite se samo s viškom novca, koji vam neće stvarati probleme u slučaju gubitka.

U konačnici, Paroli sustav je jednostavan za razumijevanje, poboljšava vjerojatnost dobitka i poboljšava dobitak sa svakim uzastopnim ulogom. Sada kada ste ovo pročitali – možete krenuti u isprobavanje strategija te se nadamo kako će vam pomoći i povećati uspješnost.

Similar Posts