NHL, led, novac

Kako se kladiti na NHL i biti u plusu?

Kako se kladiti na NHL? Hrvatski kladitelji su poznati po tome da se klade na gotovo svako ozbiljnije europsko ili američko hokejaško natjecanje, a ako vas izričito zanima odgovor na pitanje kako se kladiti na NHL, to ćete ubrzo doznati. U posljednjem desetljeću dvije lige su se izdvojile te prednjače po broju uplaćenih listića. Naravno da se radi o američkom NHL-u te ruskom KHL-u gdje igraju najbolji hokejaši svijeta.

Iako je klađenje na hokej u određenoj ekspanziji, naročito kod onih koji svakog dana “napadaju” listiće većih ukupnih koeficijenata, hokej ostaje jedinstven i nezgodan sport za klađenje iz nekoliko ključnih razloga.

Kao prvo, iako je klađenje na hokej poraslo posljednjih godina, ono je još uvijek među najmanje praćenim globalnim sportom. Osim okorjelih ljubitelja hokeja, jednostavno nema mnogo povremenih kladioničara koji baš umiru od želje za gledanjem hokeja. Nogomet je neupitni broj 1 i uvijek će tako biti. Košarka je na drugom mjestu, a onda slijede i tenis, rukomet itd. pa tek onda hokej.

Različite vrste listića koji su popularni u klađenju na NHL ligu

Kako se kladiti na NHL?

“Single listić” – s obzirom na visoke koeficijente na većini oklada na pobjednika utakmice, hokej na ledu je odličan za igrače single listića koji pogađanjem koeficijenata oko 2 ili nešto viših grade svoj sustav. Uz klađenje na pobjednika susreta, postoje naravno opcije klađenja na različite hendikepe, golove, ishode prvih trećina i slično, no o tome malo niže.

Double” listić – kao što smo rekli u gornjem paragrafu, s obzirom da su koeficijenti na ishod utakmice u NHL ligi većinom oko 2, igranje dvije oklade na zajedničkom listiću nije loša opcija jer sa samo dva para već imate koeficijent oko 4. Bilo da igrate ishod susreta ili nešto od ostale razrade, s ukupnom kvotom oko 4 i dobro raspoređenim ulogom imate šansu konstantno zarađivati.

Sustavni lov na produžetke ili iznenađenja – s koeficijentima oko 4 i više na remi u regularnom dijelu te relativno povoljnim kvotama na autsajdere, hokej na ledu, a pogotovo onaj koji se igra u SAD-u i Kanadi, je naročito zanimljiv lovcima na iznenađenja. Dobro postavljen sustav na takav tip klađenja daje vam dugoročnu marginu na promašaje, uz koju je u neizvjesnom sportu poput hokeja itekako moguće biti u značajnom plusu. Na ruku takvim kladiteljima itekako ide regularna sezona duga 82 utakmice.

Tržišta klađenja koja u NHL-u donose profit

Prva trećina ili kraj – ova oklada nudi dvostruku šansu za dobitak uz vrlo dobre kvote i zanimljiva je zbog toga što potencijalno možete zaraditi novac već nakon uvodnih 20 minuta igre, a u slučaju da se to ne dogodi, opet vam preostaje ostalih 40 da dođete do zarade.

Oba (ne) daju gol – jedna od omiljenih oklada hrvatskih kladitelja kad je u pitanju nogomet sve je popularnija i na hokeju na ledu. Naravno, u ovom slučaju se većinom pokušava pogoditi utakmica na kojoj barem jedan klub neće zabiti jer su koeficijenti na okladu “oba daju gol” mizerni. S druge strane možete igrati i da će oba kluba postići pogodak u prvoj četvrtini na što je koeficijent drastično veći.

Učinak igrača – bilo da se kladite hoće li hokejaš zabiti pogodak, asistirati ili uputiti određeni broj udaraca, uz dobru informiranost igranje na učinak uvijek je obećavajuća oklada. Također, uvijek imate i opciju igranja da igrač neće zabiti gol.

Kako se kladiti na NHL možete poslušati u sljedećem privitku.

Komparacija NHL-a s ostalim američkim sportovima

Nažalost, hokej se ne može tretirati slično kao primjerice bejzbol jer se iznenađenja u hokeju ne događaju tako često. Prema Bet Labs Sports-u, autsajderi u bejzbolu su pobijedili u 42,5% utakmica od 2005. godine, dok su u hokeju autsajderi pobijedili u 41,2% svojih utakmica u istom vremenskom razdoblju. Možda se ne čini kao velika stvar, ali ovih 1,3% čini veliku razliku kada je ekstrapolirate tijekom cijele sezone.

Prednost domaćeg leda nije toliko vrijedna u hokeju, a za vas smo izvukli postotke pobjeda domaćih i gostujućih timova u glavne četiri američke lige od 2005. godine:

  • NBA domaći timovi 59,3% – gostujući timovi 40,7%
  • NFL domaći timovi 57% – gostujući timovi 43%
  • NHL domaći timovi 54,9% – gostujući timovi 45,1%
  • MLB domaći timovi 53,9% – gostujući timovi 46,1%

Kao što vidite, dok prednost domaćeg terena čini veliku razliku u košarci i američkom nogometu, to predstavlja daleko manju prednost u bejzbolu i hokeju.

Zašto je hokej sport u kojem domaći tim nema istaknutu prednost domaćeg terena / leda? Jedan od razloga mogao bi biti način na koji su stadioni izgrađeni. S visokim pleksiglasom koji okružuje klizalište, igrači su izrazito inkubirani od publike, za razliku od drugih sportova gdje je publika točno kraj igrača te ništa ne odvaja igrače od navijača. Ovo eliminira smetnje, buku i olakšava igračima da se usredotoče na utakmicu. Time se znatno smanjuje prednost domaće momčadi što je svakako nešto na što trebamo obratiti pozornost pri klađenju na NHL.

Odmorni gosti imaju dobru vrijednost u klađenju na NHL

Hokej je jako fizički naporan sport, a uz to se igra iz noći u noć. Kao rezultat toga, dodatni odmor je ključan za igrače jer daje energiju njihovim umornim nogama i pruža veliku prednost (plus trenersko osoblje ima više vremena za razbijanje filma i plan igre protiv protivnika).

Klađenje na odmorne favorite na gostovanju koji su imali tri ili četiri dana odmora od zadnje utakmice je bila jako profitabilna strategija tijekom posljednjih 18 godina. Takvi su timovi ostvarili omjer 655-417 (61,1%) od 2005. godine što je iznjedrilo plus od 75,36 jedinica. U prijevodu, da ste ulagali po 100 eura na svaki takav tim, svoju bi “banku ” povećali na 7.536 eura u tom vremenskom razdoblju.

Nadamo se da ste dobili dovoljno dobar odgovor na pitanje kako se kladiti na NHL

Za profit od klađenja na hokej na ledu potrebno je postaviti stabilan dugoročni sustav koji će vam dati priliku prebroditi crne serije i na kraju mjeseca ili godine završiti u plusu. Strpljenje, hladnokrvnost i racionalnost su nužne vrline uspješnog kladitelja na ovaj sport, kao i informiranost o momčadima te pomno praćenje trendova u pojedinim ligama.

Potrebno se distancirati od igranja najmanjih koeficijenata koji se nalaze u ponudi jer oni često skrivaju zamku. Kod klađenja na hokej na ledu, a posebice na NHL se potrebno obrazovati na dnevnoj bazi i onda iskušate što vam više odgovara – klađenje na samo jedan par, možda neki “double” listići ili možda dugoročni sustavi s racionalnim raspoređivanjem visine uloga.

Hokej je neizvjestan sport i obiluje iznenađenjima pa se od kladitelja traži informiranost, dugoročno praćenje pojedine ekipe te razvijanje dobrog osjećaja za vjerojatnost.

Similar Posts