dvoznak

Što je dvoznak ili dvostruka šansa u klađenju?

Kao što sam naziv kaže, dvoznak (1X, X2 ili 12) je mogućnost oklade na dva od tri krajnja ishoda nekog događaja. Tom okladom se smanjuje rizik, ali se smanjuje i potencijalna zarada. Primjer za to jest ako ste odigrali 1X, to znači da tim 1 neće biti poražen odnosno da će konačni ishod biti takav da će ili pobijediti ili će odigrati neriješeno.

Klađenje na dvostruku šansu je jedna od popularnih opcija sportskog klađenja jer je dostupna u raznim sportovima, a kao što i ime govori – daje duplu priliku za pogodak. Ipak, prije nego što uložite svoj novac na duplu šansu, prođite kroz ovaj vodič kako biste saznali o čemu se točno radi, koje su dostupne opcije i dobili savjete za povećanje šanse za dobitak kada se sljedeći put kladite.

Što je dvoznak i kako funkcionira?

U većini sportova, utakmice obično mogu završiti u tri različita ishoda – domaći tim može pobijediti, utakmica može završiti neriješeno ili gostujući tim može pobijediti. Vaše šanse za pobjedu u takvom predviđanju su samo oko 33%. Međutim, vrhunske kladionice povećavaju te šanse nudeći igračima dva ishoda u jednoj okladi. Uz dva najvjerojatnija ishoda u vašoj okladi, imate veće šanse za dobitak nego da ste odabrali jednu od opcija.

Oklade s dvoznakom “pokrivaju” samo 90 minuta igre i sudačku nadoknadu (ili cijeli susret za druge sportove). Izvođenje jedanaesteraca i produžeci se ne računaju za isplatu oklade.

Vrste oklada s dvostrukom šansom

Postoje tri vrste oklada s dvostrukom šansom. Razlika između ta tri je izbor timova za koje očekujete pobjedu ili par s neriješenim rezultatom. Ovo nudi igračima priliku da upare opcije koje imaju najveće izglede za prolazak oklade.

1X oklade

Ova opcija klađenja se koristi kada mislimo da domaći tim može pobijediti utakmicu ili će ona završiti neriješenim ishodom. Ova oklada najbolje funkcionira kada domaći tim ima veliku prednost, ali je i gostujući tim u odličnoj formi pa stoga imamo dobar koeficijent na domaćina. Prije postavljanja oklade bi naravno trebali provjeriti domaće utakmice momčadi na koju se želite kladiti kako bi utvrdili postoji li prednost igranja utakmica kod kuće.

X2 oklade

Ova oklada na dvostruku šansu označava to da utakmica može završiti remijem ili pobjedom gostujućeg tima. Ovo je idealan izbor kada je gostujući tim u odličnoj formi, ali niste sigurni u njihov nastup u gostima. Spašava vas od toga da naslijepo odigrate na gostujuću pobjedu, pogotovo ako domaća momčad ima dobru obranu.

12 oklada

Oklada 12 je najmanje zastupljena od tri navedene oklade dvostruke šanse, a ona omogućuje igračima da se klade na pobjedu domaćeg ili gostujućeg tima. Time se eliminira mogućnost da utakmica završi neriješeno. Ova opcija je idealna kada se kladite na timove koji postižu više golova. U utakmicama s visokim rezultatom, izgledi da će utakmica završiti neriješenim rezultatom su minimalni, što čini dobru mogućnost za okladu 12.

Obratite pozornost na statistiku

Pri klađenju na oklade dvostruke šanse potrebno je obratiti pozornost na nastupe momčadi u posljednjim susretima kako međusobnim tako i u onim u tom natjecanju. To će vam pomoći da odredite koje će se dvije mogućnosti vjerojatno dogoditi. Potražite pobjedničke obrasce, kao što su ishodi gostujućih i domaćih utakmica jer će vam to dati sliku vjerojatnog ishoda nadolazeće utakmice.

Za opciju 12 odaberite momčadi koje imaju tendenciju postizanja više golova jer to znači da je manja vjerojatnost da će završiti neriješeno. S druge strane, oni koji postižu malo pogodaka bi trebali biti dobri za opciju remija jer takve utakmice većinom završavaju s jednim golom ili bez golova.

Najpopularniji sportovi za klađenje s dvoznakom

Dvoznak u kladionici je uobičajena oklada u igrama s loptom gdje se susreću dva protivnika, a pobjeđuje onaj s većim brojem golova ili poena. Najpopularniji sport za dvostruke oklade je naravno nogomet, a ni košarka ne zaostaje puno jer vam oklada uz dodavanje “iksa”, iako smanjuje koeficijent, daje dodatnu sigurnost da i u slučaju remija nakon 40 minuta igre vaš par bude prolazan.

Zaključak

Klađenje s dvostrukom šansom omogućuje igračima da kombiniraju dva ishoda u jednu okladu čime se poboljšavaju izgledi za pogodak s 33% na 67%. Zbog toga je to preferirana opcija za kladioničare kada pokušavaju vratiti svoje bonuse dobrodošlice ili besplatne oklade. Morate odrediti najvjerojatniji ishod (primjer nek bude 1) i odabrati sljedeći vjerojatni ishod (primjer nek bude X) i stoga odigrati 1X. Dvostruka šansa smanjuje rizik u klađenju posebno kada su momčadi gotovo jednake snage.

Similar Posts