klađenje na kartone

Klađenje na kartone u nogometu – 5 najbitnijih faktora

Klađenje na kartone je sjajna alternativa klađenju na konačni ishod utakmica ili zbroju golova. Oni koji pažljivije prate nogomet znat će dobro procijeniti i u pristojnim postotcima pogađati koja utakmica bi mogla završiti s više ili manje žutih kartona. U sljedećim redovima ćemo se dotaknuti najbitnijih faktora u toj vrsti klađenja.

Momčadska statistika

Jedan od važnih čimbenika koje treba uzeti u obzir tijekom klađenja na zbroj kartona je pomno proučavanje statistike momčadi koje igraju. Dobra je vijest da na internetu u ovom trenutku postoji mnogo alata i nogometnih stranica s korisnim informacijama koje možete koristiti.

Prilikom postavljanja oklada, potrebno se više usredotočiti na broj momčadskih kartona. Odnosno na prosječan broj kartona koje je klub dobio u sezoni. Također biste trebali provjeriti broj kartona koje je tim skupio tijekom zadnjih pet utakmica kako bi znali u kakvoj su formi. To će vam znatno pomoći u postavljanju oklade.

Važne utakmice poput finala europskih natjecanja ili domaćeg kupa kao i utakmice koje za ulog imaju konačan poredak u prvenstvu, u pravilu donose grublju igru pa je o njima uvijek potrebno voditi računa uz pogled na tablicu. Dakle, prije nego što istražite druge aspekte igre, provjerite važnost događaja. Ako su se dvije momčadi već susrele u istoj sezoni, pregledajte njihovu povijest da biste saznali kako se često natječu

Sudac

Sudac i njegov kriterij je vaš najveći prijatelj ili neprijatelj u ovoj vrsti klađenja. Stoga bi u svakom slučaju trebali analizirati i njegove prethodne utakmice kako bi dobili uvid o kakvoj vrsti suca se radi. Je li lak na obaraču ili dopušta čvršću igru. Najbolje bi bilo da se specijalizirate za određenu ligu ili par njih kako bi se čestim gledanjem utakmica upoznali s njima.

Ako nemate vremena za to, svejedno postoje alati pomoću kojih možete saznati o kakvom tipu suca se radi. Morate zabilježiti učestalost kojom određeni sudac daje kartone i provjeriti prosječan broj kartona koje je dao u prethodnim utakmicama i pomoću tog znanja odrediti očekivani ukupan broj žutih kartona na utakmici na koju se namjeravate kladiti.

Derbi utakmice

Potrebno je obratiti pozornost naročito na derbi utakmice koje često obiluju mnoštvom prekršaja, a samim time i kartona. S obzirom da je u tim slučajevima nešto teže odrediti konačni ishod, mnogi kladitelji sreću potražuju u igri na zbroj kartona. Dobar primjer derbija koje biste trebali uzeti u obzir su Betis protiv Seville, Boca Juniors protiv River Platea, Lazio protiv Rome te Celtic protiv Rangersa.

Stil igre

Svaka momčad ima svoj poseban stil igre koji određuje njihov trener. Stil igre će odlučiti o kretanju na terenu, što može utjecati na broj mogućih prekršaja u igri. Stoga je potrebno analizirati stil igre svake momčadi i pokušati shvatiti hoće li sličnost ili razlika u igri potencijalno dovesti do sukoba među igračima. Način na koji momčadi igraju uvijek je ključan u klađenju na žute kartone.

Karakteristike igrača

Poznavanje karakteristika igrača također je jako važno ako se želite kladiti na žute kartone. To je zato što će brzina promjene njihovih raspoloženja odrediti kolika će biti učestalost prekršaja na terenu. Ako momčad ima raspoložene igrače i ima veći posjed lopte kod sebe, vjerojatno će dobiti mnogo prekršaja, dok je za očekivati da će momčad koja ima više igrača “tanjih živaca”, zaraditi više kartona.

Klađenje na kartone donosi dobre koeficijente

Klađenje na kartone je poseban oblik klađenja koje nude različite sportske kladionice diljem svijeta. Ova vrsta klađenja uključuje klađenje na broj žutih i crvenih kartona danih igračima u utakmici unutar 90 minuta. Kao i druga tržišta internetskog sportskog klađenja, klađenje na kartone nudi različite opcije, uključujući ukupne iznose i više/manje. Također možete pokušati predvidjeti točan broj kartona na utakmici ili čak igrače koji će vjerojatno dobiti kartone.

Nadalje, kladitelji se mogu kladiti na kartone i prije utakmice, ali i tijekom igre. Ukratko, većina sportskih kladionica vas uopće ne ograničava kada se kladite na kartone. Međutim, trebali biste imati izvrsne analitičke vještine prije nego što razmislite o toj vrsti klađenja. Pozitivna stvar je i što su jako dobri koeficijenti pa uz dodavanje 2-3 para na listić, vrlo brzo dođete do optimalne ukupne kvote.

Similar Posts