Kako se kladiti na tenis i biti u plusu?

Ljubiteljima klađenja, tenis je definitivno jedan od najdražih sportova iz razloga što se elitni tenis igra cijele godine, a kako se kladiti na tenis je pravo pitanje. Od siječnja i turnira po Australiji, preko američke turneje na tvrdoj podlozi, europskog dijela zemljane sezone, travnate sezone po središnjoj Europi pa sve do završnice sezone koja će se ove godine igrati u Torinu (muškarci) i Shenzhenu (žene) u studenom.

I tu pričamo samo o onim najboljim tenisačima i tenisačicama, a da ne spominjemo silne Challengere te ITF turnire koji pune sportsku ponudu kladionica i tijekom najdosadnijih utoraka u godini. Stoga ćemo se danas pozabaviti najboljim načinima dolaska do potencijalne zarade klađenjem na teniske oklade.

Vrste klađenja na tenis

Prema neslužbenim podacima, tenis je drugi najpopularniji sport u hrvatskim internetskim kladionicama, a u sljedećim redovima ćemo vam pokazati koje su najpopularnije vrste oklada za tenis te ćemo istaknuti prednosti i nedostatke.

Klađenje na pobjednika susreta

Klađenje na pobjednika meča je ona osnovna i najjednostavnija, a samim time i najčešća vrsta oklade u hrvatskim online kladionicama kada je u pitanju tenis. Kao što znamo, teniski meč ne može završiti nerješenim ishodom pa postoje samo dvije opcije – pobjeda igrača broj jedan ili pobjeda igrača broj dva.

Klađenje na setove

Pošto su često oklade na pobjednika meča niske kada su u pitanju susreti između dva tenisača velike razlike u rankingu, klađenje na setove je jedna zanimljiva opcija koju možete koristiti za svoje oklade. Ta vrsta klađenja ima različite varijacije.

Naime, kod klađenja na setove možete odabrati klađenje na pobjednika prvog seta, točan rezultat setova, kombinaciju pobjednika prvog seta i pobjednika meča. Ta raznovrsnost ponude može biti krucijalana u pohodu na dobitan listić ako ste dobro upoznati sa sportom i njegovim akterima.

Klađenje na pobjednika turnira

Kada je teniski turnir popularan poput Grand Slama (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon i US Open) ili Masters turnira (Miami, Indian Wells, Monte Carlo, Madrid, Rim, Montreal, Toronto, Cincinnati, Šangaj, Pariz) online kladionice će vam ponuditi da se kladite na pobjednika turnira.

U ovoj vrsti klađenja nema previše filozofiranja. Jednostavno promotrite formu tenisača, igru na određenoj podlozi i odlučite o pobjedniku. Odaberete ga klikom na koeficijent pored njegovog ili njezinog imena i uplatite svoju okladu.

Naravno, koeficijenti su nešto veći jer se ipak kladite na to da će tenisač ili tenisačica slaviti u 5-7 uzastopnih mečeva, no ono što je većinu kladitelja odbija kod oklade na pobjednika turnira je – iščekivanje.

Kako se kladiti na tenis: savjeti i iskustva

kako se kladiti na tenis, loptica i novci

Kao netko tko se bavi klađenjem na tenis, dat ćemo Vam par savjeta iz našeg iskustva po tom pitanju. Istražili smo par potencijalnih strategija kako biste povećali svoje šanse za ostvarivanjem dobiti.

Prije svega, potrebno je znati da se tenis igra na četiri različite podloge – travi, zemlji, umjetnoj površini i tvrdoj podlozi (unutarnjoj i vanjskoj) te je to ono što razlikuje tenis od ostalih sportova pa Vam spoznaja o igrama tenisača na svakoj od podloga itekako može pomoći pri klađenju na ovaj sport.

  • Ukoliko vam na prvu nije jasno kako vam vrsta podloge može pomoći u pronalaženju odgovora kako se kladiti na tenis, odgovor je sljedeći. Različiti igrači igraju drugačije na različitim podlogama shodno njihovom stilu igre i karakteristima stoga je potrebno upoznati igru tenisača i njihove jake, odnosno slabe strane. Tenisači s jakim i brzim servisom su u prednosti na tvrdoj podlozi, a naročito na travi jer je to najbrža podloga, dok igrajući na zemlji sama podloga u određenoj mjeri uspori lopticu. Potrebno je takve stvari imati na umu.
  • Veliku ulogu igra i iscrpljenost tenisača/ica. Teniski mečevi mogu trajati i traju satima, bilo da se igra na dva dobivena seta ili na tri kao što je slučaj na Grand Slamovima. Ako tenisač/ica nije imao/la dovoljno vremena za oporavak od prethodnog maratonskog meča, to će utjecati na njegovu/njezinu izvedbu u sljedećem meču. S tim u svezi je dobro pogledati i dnevni raspored mečeva koji izlazi pred kraj aktualnog dana.
  • Jedna od većih zamki, a naročito kod igranja turnira niže kategorije je plasman na ATP odnosno WTA ljestvici. Realnost je takva da razlika između 150. i 450. mjesta se doima velikom, ali u principu često odlučuje svega par loptica. Pogotovo je tome slučaj u ženskoj konkurenciji u kojoj su udarci slabiji. U obzir treba uzeti i pitanje brani li tenisač/ica ikakve bodove na tom turniru, radi li se o mladim tenisačima/icama koji tek kreću u svoj proboj u seniorskom tenisu itd.
  • Ako niste previše upućeni i ne pratite tenis konstantno, savjet je da odaberete jednostavnije oklade poput oklade na pobjednika meča i da sebi ne komplicirate stvari. Konkretnije vrste oklada koje dolaze s boljim koeficijentima mogu se pogoditi uglavnom ako imate veliku količinu predznanja, no uz to Vam je, naravno potrebna i naklonost Božice Fortune.
  • Uz redovno praćenje tenisa ide i poznavanje forme igrača što je također jako bitan faktor koji treba uzeti u obzir prilikom postavljanja oklade. Tenis je igra 1 na 1 (osim kad su u pitanju parovi) i forma igrača je presudna. Govoreći iz iskustva rekreativnog bavljenja tenisom, jednom kada uđete u ritam, postajete hrabriji, udarci su snažniji i precizniji pa na terenu izgledate neustrašivo. U tom slučaju svakako trebamo istaknuti i mentalni aspekt sporta koji je, po nama, krucijalan. Forma tenisača može biti značajno različita na dva uzastopna turnira, a česte su ozljede i drugi čimbenici koji mogu uvelike utjecati na to, a shodno tome i na rezultat Vašeg listića.

Ne postoji univerzalna formula kako se kladiti na tenis. Profitabilni sportski kladitelji koji se klade na ovaj sport koriste različite tehnike, ali većinom se sve svodi na poznavanje stila igre, podloge koja najviše odgovara nekom igraču/ici i njihovim karakteristikama. Također se koristi statistika iz prethodnih međusobnih mečeva kako bi se odlučilo kojeg igrača/icu izabrati kao pobjednika/icu.

Izuzetno je važno kladiti se disciplinirano i ne gubiti glavu ukoliko loša serija dođe. Dobre i loše serije u klađenju, ne samo u klađenju na tenis nego na bilo koji sport, su sasvim normalna stvar.

Similar Posts