Strategije u klađenju

Ovo je 5 najpoznatijih i najboljih strategija u klađenju

Sve češće se kladitelji okreću korištenju strategija u klađenju koje koriste kako bi pokušali poboljšati svoje šanse za dobitkom. Apsolutno je legitimno očekivati da uz pomoć matematičkih operacija možete povećati šanse za dobitcima, međutim, moramo napomenuti da nijedna strategija nije jamstvo profita, a rezultati klađenja uvijek su podložni riziku. Ipak, mi ćemo u sljedećih nekoliko paragrafa proći kroz 5, po nama, najboljih strategija koje se koriste u klađenju.

Martingale strategija

Ovo je jedan od najstarijih i najpoznatijih sistema za klađenje. Sistem je osmišljen za igre na sreću u casinima, a pojavom sportskog klađenja počela je njegova upotreba i u kladionicama. Ova strategija se primjenjuje u igrama s 50-50 šansom za dobitak, poput klađenja na crveno/crno u ruletu.

Prema Martingale strategiji, svaki put kada izgubite, udvostručujete ulog na sljedeću okladu. Cilj je nadoknaditi prethodne gubitke kad konačno oklada bude dobitna. Ova strategija zahtijeva velik kapital i nosi visok rizik.

Zasniva se na jednostavnom matematičkom principu koji u teoriji uistinu garantira profit, ali samo u teoriji. Dakle, Martingale sistem pretpostavlja da će se dugoročno pojaviti dobitna oklada koja će tako nadoknaditi prethodne gubitke. Međutim, naravno, postoji nekoliko ograničenja i rizika s ovom strategijom.

Kao prvo, potreban je znatan kapital kako bi se nosili s padovima i progresivnim povećanjem uloga. Drugo, postoji maksimalna granica uloga koju postavljaju kladionice, što može ograničiti primjenu strategije. Treće, ne postoji jamstvo da će se dobitna oklada dogoditi u određenom vremenskom razdoblju, a kontinuirano udvostručavanje uloga može brzo dovesti do velikih gubitaka.

Princip ove strategije je vrlo jednostavan: Uzmimo za primjer da se kladite s početnim ulogom od 10€, pri čemu minimalna kvota ne bi trebala biti manja od 2,10. Ukoliko vaš tip prođe, ostvarujete profit od 11€ i počinjete iz početka. Ako se dogodi da vaš tip nije prošao, gubite uloženi novac, a prilikom nove uplate udvostručavate ulog. Znači, igrate s ulogom od 20€ na kvotu 2,10. Ako ste sada pogodili tip (20€ x 2,10 = 42€) kladionica vam isplaćuje 42€, a kada oduzmemo prve dvije uplate (10€ i 20€), ostvarili ste ukupni profit od 12€ (42€ – 10€ – 20€ =12€).

Kao što smo već istaknuli, problematično jest to da ako upadnete u poveći niz promašaja, a to se uvijek može dogoditi, vrlo brzo se dođe do velikih gubitaka. Primjera radi, ako je vaš početni ulog spomenutih 10€ i uđete u niz od 7 promašaja kvote 2,10 (u slučaju klađenja u hrvatskim kladionicama i više zbog poreza), izgubili bi ukupno 1270€ što za veliku većinu kladitelja znači ogroman minus pogotovo za tako kratko vrijeme. Ipak, ako nakon šest promašaja sedmi listić bude dobitan, izlazite sa 74€ profita i krećete u novi ciklus.

Ovaj sistem se često koristi za pogađanje neriješenih rezultata pri čemu odaberete određenu ekipu i čekate da odigra neriješeno udvostručavajući ulog. Svaka ekipa nekad odigra neriješeno, ali pravo pitanje je kada i koliko će gubitaka Vaša “banka” moći istrpiti?

Fibonacci strategija

prikaz fibonaccijevog niza (strategija u klađenju)

Fibonacci strategija klađenja se temelji na Fibonacci nizu (1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34 itd.) što je zapravo beskonačni matematički niz u kojem svaki broj dobivate zbrajanjem prethodna dva broja u nizu. Prema ovoj strategiji, svaki put kada izgubite, povećavate ulog prema sljedećem broju u Fibonacci nizu. Kada oklada bude dobitna, vraćate se na prethodna dva uloga. Kao i većina strategija, i ova također ima visok rizik i zahtjeva pravilno upravljanje “bankom”.

Dakle, svaki put kada izgubite okladu, povećavate ulog na sljedeći broj u Fibonacci nizu. Dat ćemo za primjer da krećete s ulogom od 10 eura i izgubite, sljedeći ulog bio bi ponovno 10 eura, a ako izgubite ponovno, sljedeći ulozi bi bili 20 eura (10 + 10), zatim 30 eura (10 + 20), 50 eura (20 + 30), i tako dalje.

Kada dođete do dobitne oklade, vraćate se na prethodna dva uloga u Fibonacci nizu i smanjujete ulog. Na primjer, ako ste uložili 50 eura i pogodili, sljedeći ulog bio bi 30 eura (prethodna dva broja u nizu), a ako ponovno pogodite, sljedeći ulog bio bi 20 eura, i tako dalje.

Cilj Fibonacci strategije je nadoknaditi prethodne gubitke kroz progresivno povećanje uloga s nadom da će dobitna oklada pokriti prethodne gubitke i osigurati profit.

Važno je napomenuti da Fibonacci strategija nije garantirani način za dobitak i nosi određeni rizik. Slično kao i kod Martingale strategije, ova strategija zahtijeva poveći kapital za progresivno povećanje uloga. Također, postoji mogućnost da serija gubitaka traje dulje od očekivanog, što može dovesti do značajnih gubitaka.

Arbitražno klađenje

Arbitražno klađenje, poznato i kao sportska arbitraža ili surebet, je strategija u klađenju u kojoj se koriste razlike u kvotama između različitih kladionica kako bi se osigurao dobitak bez obzira na ishod sportskog događaja.

Dakle, radi se o klađenju na sve moguće ishode jednog događaja kod različitih kladionica kako bi se iskoristile razlike u kvotama i osigurao dobitak bez obzira na konačni ishod. Zahtijeva proučavanje kvota kod različitih kladionica i brzu reakciju jer su razlike u kvotama često male i brzo se mijenjaju.

Osnovna ideja iza arbitražnog klađenja je da se pronađu situacije u kojima su kvote na sve moguće ishode događaja tako postavljene da vam omogućuju da uložite na svaki ishod s različitim kladionicama i ostvarite profit bez obzira na ishod. Ove razlike u kvotama mogu se javiti zbog različitih procjena kladionica ili promjena u mišljenju tržišta.

Evo primjera kako bi arbitražno klađenje moglo funkcionirati:

  1. Pretražujete različite kladionice i pronalazite utakmicu u kojoj su kvote na sva tri moguća ishoda (pobjeda tima A, neriješeno, pobjeda tima B) postavljene tako da postoji preklapanje koje omogućuje dobitak.
  2. Izračunate vjerojatnosti za svaki ishod na temelju kvota kladionica kako biste utvrdili najbolje moguće uloge za svaki ishod.
  3. Ulažete na svaki ishod s različitim kladionicama u skladu s izračunatim ulozima.
  4. Bez obzira na ishod utakmice, osiguravate dobitak jer su ulozi postavljeni na način koji vam omogućuje povrat uloga i ostvarivanje profita.

Arbitražno klađenje može biti profitabilna strategija ako se pravilno koristi, ali zahtijeva izvjesni napor, vještinu i resurse. Važno je biti svjestan da kladionice mogu imati politiku ograničavanja uloga ili čak zatvaranja računa za osobe koje često koriste arbitražno klađenje, a u toj vrsti klađenja može vam pomoći i posebno dizajniran kalkulator.

Analiza statistike i istraživanje

Strategija analize statistike i istraživanja u klađenju temelji se na opširnom proučavanju relevantnih informacija, statistike, povijesnih rezultata, forme timova/igrača i drugih faktora kako biste donijeli informirane odluke pri klađenju. Ova strategija se fokusira na korištenje raspoloživih podataka i informacija kako bi se identificirale vrijednosne oklade i smanjio rizik gubitka.

Evo nekoliko ključnih koraka u primjeni strategije analize statistike i istraživanja u klađenju:

  1. Proučavanje statistike: Analizirajte relevantnu statistiku povezanu s timovima/igračima ili sportom na koji se kladite. Ovo može uključivati rezultate prethodnih utakmica, prosječne golove/koševe/iznose, posjed lopte, uspješnost izvođenja slobodnih bacanja/penala, povijest susreta između timova, ozljede igrača, itd.
  2. Praćenje forme: Proučite trenutnu formu timova/igrača. Gledajte njihove rezultate iz prethodnih utakmica, trendove pobjeda/poraza, njihovu igru i rezultate u posljednjim susretima. Ovo vam može dati uvid u njihovu trenutnu kondiciju i pouzdanost.
  3. Istraživanje timskih vijesti: Pratite vijesti i informacije o timovima/igračima kako biste bili svjesni bilo kakvih promjena u postavi, ozljeda, suspenzija ili drugih čimbenika koji mogu utjecati na ishod utakmica.
  4. Analiza usporedbi: Usporedite statistiku, forme i ostale relevantne faktore između timova/igrača koji se susreću. Identificirajte njihove snage i slabosti te kako se mogu međusobno nadopunjavati ili suprotstavljati.
  5. Specifična znanja: Stjecanje specifičnih znanja o sportu na koji se kladite može biti korisno. Razumijevanje pravila igre, taktike, uvjeta igre, vremenskih uvjeta ili bilo kakvih posebnosti sporta može vam pomoći u donošenju informiranih odluka.

Važno je naglasiti da analiza statistike i istraživanje ne jamče uvijek uspjeh. Postoje mnogi nepredvidivi faktori u sportu koji mogu utjecati na ishod utakmice. Međutim, primjena ove strategije može vam pomoći da bolje razumijete situaciju, identificirate vrijednosne oklade i smanjite rizik.

strategija analize u klađenju, taktička ploča

Value betting

Ova strategija uključuje traženje oklada s kvotama koje su veće od stvarnih izgleda za dobitak. Cilj je pronaći situacije u kojima kladionica podcjenjuje šanse za određeni ishod. Ova strategija zahtijeva izuzetno dobro razumijevanje sportskog događaja i tržišta klađenja.

Ključni korak u primjeni value bet strategije je procjena vjerojatnosti ishoda sportskog događaja na temelju vlastite analize, istraživanja i znanja o sportu. Nakon što odredite vjerojatnosti, onda ih uspoređujete s kvotama kladionica. Ako vaša procijenjena vjerojatnost ishoda premašuje kvote kladionice, tada postoji potencijalna “vrijednost” u ulaganju na tu okladu.

Na primjer, ako procijenite da tim A ima 60% šanse za pobjedu, a kladionica nudi kvotu 2.00 za pobjedu tog tima, tada biste mogli smatrati da postoji “vrijednost” u toj okladi. Prema value bet strategiji, uložili biste na tu okladu jer vjerujete da je kvota kladionice veća od procijenjene vjerojatnosti.

Također je važno istaknuti da pronalaženje value betova zahtijeva vrijeme, istraživanje i temeljitu analizu. Potrebno je pratiti kvote kladionica, analizirati statistiku, forme timova/igrača i druge relevantne faktore kako bi se identificirale potencijalne vrijednosne oklade.

Zaključak

Tekst ćemo zaključiti na isti način na koji smo ga i započeli. Napominjemo da nijedna od navedenih strategija ne garantira dobitak i zaradu. Klađenje je uvijek rizično i postoji mogućnost gubitka novca. Prije nego što se upustite u klađenje, važno je postaviti ograničenja i upravljati svojom “bankom” odgovorno.

Similar Posts