Što je Risk free bet i koje kladionice ju nude?

Mnoge internetske sportske kladionice otvaraju svoja vrata novim kladiteljima takozvanim bonusima dobrodošlice i promocijama poput “risk free beta”. Takozvana oklada bez rizika je sve češća u hrvatskim kladionicama pa ćemo ju nešto opširnije objasniti u ovom tekstu.

Ovdje ćemo razgovarati o tome što je oklada bez rizika i kako funkcionira za igrače, kao i pogledati sportske kladionice koje ih nude i njihove opće uvjete.

Što je Risk free Bet i kako funkcionira?

Klađenje je u svojoj suštini kockanje što znači da rizik uvijek postoji. Ipak, opcija risk free bet je jedna od onih koje taj rizik anuliraju stoga neovisno o ishodu vaše oklade, dobit ćete povrat novca u nekom obliku i u slučaju promašaja. Radi se o vrlo jednostavnom konceptu kladionica kojim žele privući što više kladitelja sebi.

Risk free bet je, dakle, ponuda u kojoj će vam, u kontekstu ponude dobrodošlice, vaša prva oklada biti vraćena u nekom svojstvu ako se podmiri kao gubitak. Ono što je potrebno učiniti kako biste ostvarili pravo na tu ponudu jest to da se registrirate i uplatite sredstva na svoj online račun u kladionici. Novac je potrebno uplatiti prije iskorištavanja risk free beta jer listić nije moguće uplatiti ako je račun prazan.

U slučaju da vaš listić uz risk free bet bude dobitan, zadržat ćete svoj dobitak kao što je slučaj i kod regularno uplaćenog listića, međutim ako vaša oklada bez rizika završi kao gubitak, iznos uplate ćete dobiti natrag. Međutim, važno je imati na umu različite načine na koje se vraća novac.

Postoje tri potencijalna načina vraćanja novca ovisno o kladionicama:

 • Free bet – Ako se vaša oklada bez rizika vrati kao besplatna oklada (free bet), moći ćete to odmah iskoristiti kao drugu priliku za osvajanje novca. Međutim, s besplatnom okladom, sam iznos oklade nije uključen u vašu isplatu.
 • Bodovi kladionice – Bodovi kladionice se razlikuju od besplatne oklade ovisno o odredbama i uvjetima. Oni mogu uključivati zahtjeve za klađenjem, sprječavajući vas da podignete novac dok se zahtjev ne ispuni.
 • Povrat novca – Iako se ne nudi često, neke internetske sportske kladionice jednostavno će vam vratiti okladu u gotovini. Nakon toga možete nastaviti s igrom ili jednostavno isplatiti svoj novac.

Razlika između free beta i risk free beta

Iako se na prvu čini da se radi o istoj stvari, free bet (besplatna oklada) i risk free bet (oklada bez rizika) se ipak razlikuju. Glavna razlika je zapravo pitanje hoće li se iznos vašeg uloga oduzeti od vaše ukupne isplate na pobjedu.

Free bet

Uz free bet se kladite bez stvarnog novca već dobivate određenu sumu novca od kladionice na raspolaganje. Ako iskoristite besplatnu okladu i listić bude dobitan, dobitak koji dobijete natrag neće uključivati iznos besplatne oklade. Umjesto toga, dobit ćete natrag samo iznos dobitka.

Uzmimo za primjer da kladionica igraču daje besplatnu okladu od 10 eura, a on ju odluči uložiti na kvotu 3. Na običnom listiću sportskog klađenja, potencijalni dobitak bi bio 30 eura, ali kod besplatne oklade će se od dobitka oduzeti ulog pa će tako igrač osvojiti 20 umjesto 30 eura profita.

Risk free bet

Suprotno free betu, oklada bez rizika zapravo uključuje ulaganje stvarnog novca, ali u slučaju gubitka, kladitelj nazad dobiva povrat u nekom od gore navedena tri oblika. Također, ako oklada bez rizika završi kao dobitak, dobit ćete i ulog i dobitak natrag kao što je slučaj kod običnog sportskog klađenja.

Uzmimo za primjer da kladionica igraču daje okladu bez rizika do visine uloga od 10 eura, prva stvar koju igrač mora napraviti jest to da na računu posjeduje tu sumu novca. Kada je tome slučaj, recimo da on onda želi uplatiti tih 10 eura na kvotu 3. U slučaju dobitka, igraču će na račun “sjesti” 30 eura, dok će u slučaju gubitka, nazad dobiti tih 10 eura, umanjenih za iznos PDV-a ako je riječ o hrvatskim kladionicama.

Koje hrvatske kladionice nude opciju Risk free beta?

Kladionica FAVBET jedna je od sportskih online kladionica koje nude Risk free bet opciju. Prilikom registracije, igraču je automatski dodijeljena opcija da za okladu po izboru aktivira opciju “Risk free bet”, a u slučaju da listić nije dobitan, na račun vraćaju uloženi novac. U slučaju dobitka, sav novac će, logično, pripasti igraču.

Glavni uvjeti odredbe su sljedeći:

 • Promociju je moguće iskoristiti samo za pojedinačnu okladu s najmanjim tečajem od 1.5, ili na listić s više događaja – uključujući više kombiniranih oklada (oklade događaja uživo i prije početka događaja) – ili na sistemskom listiću u kojem svaki događaj ima tečaj od minimalno 1.5.
 • Nakon što su novčana sredstva dodijeljena na račun igrača u slučaju dobitne ili gubitne risk-free oklade, igrač prije nego li povuče sredstva, dužan je uplatiti oklade u iznosu ne manjem od vrijednosti odigrane risk-free oklade i minimalnog tečaja od 1.5 (ukoliko je riječ o listiću s više događaja ili sistemskom listiću svaki događaj treba imati tečaj od minimalno 1.5). Samo sportske oklade (oklade prije početka događaja ili oklade uživo) uzimaju se u obzir, kao i oklade iz Cybersport kategorije (E-nogomet, E-Košarka, E-Tenis, E-Hokej).
 • Ako se ne iskoristi “RISK FREE BET” opcija prilikom stvaranja oklade nije moguće naknadno tražiti uključenje te iste opcije.
 • U sklopu ove promocije moguće se kladiti na događaje uživo, prematch ponudu i virtualne igre.
 • Ostala ponuda na stranici ne ulazi u uvjete ove promocije.
 • RISK FREE BET promocija ima valjanost od 10 dana od datuma izdavanja iste (odnosno Vaše registracije).
 • Maksimalan ulog koji je moguće iskoristiti u RISK FREE BET opciji iznosi 30 EUR.
 • Igrač može samo jednom iskoristiti ovu promociju neovisno o ulogu.
 • Sredstva uplaćena korištenjem risk free bet promocije u slučaju zatvaranja računa nije moguće isplatiti prije ostvarivanja svih uvjeta ove promocije.
 • Igrači koji koriste više profila ili koji prekrše ova pravila bit će isključeni iz ove promocije.
 • Sudjelovanjem u ovoj promociji, igrači daju svoj pristanak da će se pridržavati svih odredbi te uvjeta ovih pravila.

Uz Favbet, okladu bez rizika su uvele i još dvije hrvatske kladionice – PSK te Supersport.

Similar Posts